Pappers AVD 34

Verksamhetsplanering

2018-05-08

 

Vi har haft verksamhetsplanering i avdelning 34.

Historiskt sett har den alltid varit två dagar men under de senaste två åren har det varit en dag lokalt i bruksgården. En dag har varit effektivt för att formera ett innehåll men inte räckt till utbildning / föredrag eller att faktiskt få momentum i verksamheten när merparten är på plats. Därav togs beslutet att återgå till konceptet med två dagar.

...

Nytt för i år är vår tanke kring att kompromissa mellan att följa förbundets direktiv för såväl arbete på kortare och längre sikt kring planeringsförutsättningarna där 80/20 regeln efterlevs. Alltså att endast 20 procent av verksamheten planeras och resterande 80 är löpande arbete.

Kompromissen innebär att styrelsen får uppgiften att se ett längre perspektiv, och planera för denna del av verksamheten, och istället bryter vi ner många andra delar av ansvaret i olika fokusgrupper där det är lättare att samlas/verka under hela året.

De olika områden som formerats är fem till antalet...

Engagemang Kommunikation Medlemsvärde Lönegruppen Aktivitetsgruppen

Vad varje grupp innebär är något som kan redovisas mer ingående längre fram, men varje grupp består av några förtroendevalda + sammankallande representant i styrelsen.

Ett exempel - min grupp är "kommunikation."

Vi ansvarar bl.a. för att utveckla våra digitala plattformar som hemsida och facebook samt hitta nya vägar att kommunicera med våra medlemmar. Även HUR förmedling av beslut/information ska ske mer strukturerat i framtiden ligger på vårt bord. En annan del är bl.a. "Facklig Dialog" som var under våren 2018 i grindstugan och vårt senaste tillskott "Pappersbladet" som snart kommer i #2.

Det var i korthet lite från vår verksamhetsplanering. Mer följer..

Spontant vill jag verkligen säga att det var väldigt givande dagar. Jag ser hoppfullt på arbetssättet under 2018!

Vi hörs, MVH / Christoffer.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)